“Beduidend beter rijgedrag”

“Al met al is het rijgedrag aanzienlijk beter en stabiliseert de auto sneller bij het rijden over obstakels. En een geweldig neveneffect ’s nachts… als je je omdraait in je slaap, wiebelt de hele auto niet meer!!!“
Thomas S. aus Dortmund

“Ik ben enthousiast!”

“Ik heb zojuist de dempers gemonteerd en – om eerlijk te zijn – ik ben er erg blij mee! Ik heb net een testrit gemaakt op onze baan met kuilen: ik ben één keer in en uit de kuil gedoken en dat was het – alles blijft in de lockers. Nu “schommelt” hij alleen nog in de lengteas – om dit te elimineren zou je waarschijnlijk ook de voorste dempers moeten vervangen – hoeveel zou dat leuk zijn voor de VW LT 2 uit 1998?“
Christian V. uit Bruchhausen-Vilsen 

“Mega Top. Geniaal. 100% tevreden.”

“Kort verslag van mijn 3500 km lange tocht door de Alpen. 2000km snelweg/landweg, 1500km bergpassen, grindwegen en kuilen. Super weggedrag, geen geluiden. Mega Top. Geniaal. 100% tevreden.”
Oliver K. uit Bochum

VW Crafter schokdemper

“Nieuwe jeugdige frisheid voor het chassis”

Goedendag mijnheer Saadi, ik schrijf u om u nogmaals te bedanken voor uw attente en professionele manier van werken. U heeft de juiste schokdempers gevonden voor onze Renault Saviem S53 uit 1984. De schokdempers van ons voertuig “CARPANORAMA” zijn vervangen. Dit geeft onze bus weer een nieuwe jeugdige frisheid. Hartelijk dank daarvoor!
Axel L. uit Eu 

CARPANORAMA

“Het is als een nieuwe auto”

“De rijervaring is niet meer te vergelijken met die van vroeger. Het is als een nieuwe auto, gewoon geweldig. We verwachtten veel en dat is overtroffen. Bochten, rotondes enz. voelen veel veiliger en stabieler aan. Echt geweldig werk! :)“
Finn B. uit Balve

“Wij zijn uiterst tevreden”

“Vorig jaar hebben we onze droomcamper samengesteld uit een pick-up (Mitsubishi L200, bouwjaar 2005) en een Bimobil Husky 230 camper (bouwjaar 2000). De installatie van de Goldschmitt luchtvering met de bijbehorende gewichtstoename was niet eenvoudig, maar heeft een grote verbetering van de stabiliteit en de rijeigenschappen opgeleverd.

Na 2 vakanties in het noorden en zuiden van Europa met veel onverharde wegen en landweggetjes vonden we echter dat hij over het geheel genomen niet stabiel genoeg liep. Daarom zochten we naar versterkte schokdempers. Na veel discussies en het lezen van deels irritante artikelen op internet, kwamen we gelukkig uit bij de firma Marquart. Christian Marquart nam de tijd om de bijzondere situatie van onze combinatie met mij te bespreken en mij een oplossing aan te bieden. Tijdens de installatie bleek dat de achterschokdempers niet pasten door onze speciale opstelling. Christian wilde dit niet accepteren en Marquart kwam binnen een dag met een oplossing voor ons en installeerde deze nog dezelfde dag met RL Autoservice in Löningen. Ik heb nog nooit zo’n klantenservice meegemaakt en was gewoon blij!

Nu zijn we terug van een vakantie van 4 weken in Noorwegen, waar we de nieuwe schokdempers uitgebreid hebben kunnen testen. Mijn vrouw en ik konden het nauwelijks geloven, maar de camper reed heel vlot op de weg, zowel verhard als onverhard. We konden met één hand rijden, sneller bochten nemen en nog veel meer. Er was nauwelijks enig wiebelen bij stilstand. Het was echt heel leuk. Het product, de service, de levertijd, de prijs en het resultaat zijn gewoon erg goed. We zijn uiterst tevreden.

Volker K. uit Quickborn

“Je kunt echt het verschil zien!”

De schokbrekers zijn gemonteerd en we zijn er al twee weken mee onderweg in Frankrijk. We zouden u graag positieve feedback geven. Je kunt echt het verschil merken. Nogmaals bedankt voor het goede advies.
Monika en Rainer D. uit Keulen

Meer over dit voertuig

“Het verschil is enorm!”

We hebben nu een paar kilometer met de nieuwe dempers gereden. Mijn beste bijrijder van allemaal zei op een gegeven moment: Eindelijk hebben ze deze snelweg ook gemaakt. En later: Opgelet, rukkers! In werkelijkheid was de autoweg niet heraangelegd en waren er enkele kilometers voor het bord al spoorvorming.

De motor (Holiday Rambler Monaco) loopt nu echt zoveel beter dat het een enorm verschil maakt. Terwijl ik vroeger meestal al na een paar kilometer schouderpijn had en behoorlijk krampachtig moest “roeien” om op koers te blijven bij zijwind of rijsporen, rijdt hij nu als op rails. Let wel, hij is volgetankt, klaar voor de vakantie en heeft een hoge zeilaanhangwagen met een auto erin. Aanhangwagen gewicht ongeveer 19 ton, 18 meter lang, al gauw 4 meter hoog. Ik ben echt dolblij en baal alleen dat ik de firma Marquart niet eerder heb leren kennen. Overigens is het veercomfort ook toegenomen, want anders was er soms een doorzakking die ik tot nu toe niet heb meegemaakt. Ik dacht altijd: Als een luchtvering het niet aan kan, is het gewoon een groot gat. Nu weet ik dat hun dempers daar ook helpen. Ik ben des te blijer omdat mijn “oude dempers” ook niet stuk lijken te zijn. In ieder geval, ze smeren niet, en als je ze uit elkaar knijpt of trekt, bieden ze echt weerstand. Maar het verschil is enorm.
Mark H. van Nidda-Harb

“Het is een ongelooflijke verandering“

“We hebben de schokbrekers ongeveer 3 weken geleden geïnstalleerd en zijn gisteren voor het eerst de weg op gegaan met de levende kofferbak. Het is een ongelooflijke verandering. Het voertuig wiebelt nauwelijks meer en kan nu veilig door bochten worden gereden. De worp is ook verdwenen. Het feit dat er nog steeds nauwelijks verlies is van comfort verbaast me. De auto is iets steviger geworden en lijkt bijna sportief – zeer aangenaam. Het niveau dat ze aanraadden was zeer correct. Zelfs in solobedrijf als pure opleggertrekker – hier is altijd sprake van een “bok” door de lage belasting op de achteras – is het comfort naar mijn mening verbeterd.”
Manuel S. uit Langen

Scania met versterkte schokdempers van Marquart

“Het voertuig gaat de bocht om als een go-kart”.

Vandaag zijn de nieuwe dempers geïnstalleerd. Eerste indruk: een extra ladderframe was onder het voertuig geschroefd. Sensationeel. Het voertuig gaat door de bochten als een go-kart, geen geduw in de bochten, geen schommelende achteras. Om eerlijk te zijn, ik had dit resultaat niet voor mogelijk gehouden. Mijn conclusie: Alle motorhomes moeten worden uitgerust met deze schokdempers af fabriek! De originele xxx schokdempers zijn een opdringer en gewoon gevaarlijk!”
Andreas K. uit Bad Homburg

Nu aanvragen!