Berichten

“Ik ben enthousiast”

“Hallo meneer Wördemann, de schokdempers zijn aangekomen en zijn al gemonteerd. Ik heb de eerste kilometers al gereden en ik moet zeggen dat ik erg blij ben. Hartelijk dank aan u en uw team! Snelle levering, probleemloos en vriendelijk contact. En het product is erg goed zoals beschreven. Veel lof, zo hoort het altijd. Beste wensen uit de Allgäu van een tevreden klant.”
Christian R. uit Wangen

“Ik ben enthousiast”

„Ik heb nu meer dan 2000 km gereden met de nieuwe schokdempers. Op de weg en off-road. Ik ben enthousiast met de nieuwe wegligging van de Iveco. Het was het wachten waard. Bedankt voor het advies en het geweldige product. Veel groeten uit Letland“
Markus M. uit Zahna-Elster

“Het is een enorm verschil”

“Hartelijk dank voor het op zo’n korte termijn mogelijk maken van de montage van de schokdempers. Ook een dikke pluim voor Autohaus Raters en de zeer bekwame en vriendelijke monteur!

We zijn erg blij met de schokdempers en het “nieuwe” rijgedrag van onze Carver. Het is een enorm verschil en geeft ook meer veiligheid aan de bestuurder en passagier. Dus al met al kan ik jullie en jullie schokdempers van harte aanbevelen. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat voertuigen in deze prijsklasse niet standaard zijn uitgerust met hun schokdempers. De terugreis naar Estland zal ik nu veel relaxter ervaren dan de heenreis.”
Bernhard H. uit Euskirchen

Iveco Daily Schokdemper

“Ik ben helemaal tevreden!”

“Ik heb inmiddels 3500 km gereden met de dempers en ben helemaal tevreden (momenteel op Kreta). Niet alleen het schommelen over de vooras is verdwenen, maar ook het rolgedrag is ongelooflijk of verdwenen. Zelfs met wisselende bekrachtiging (links/rechts = gooien) op slechte wegen gaat het naar nul. Tot nu toe moest ik elke 10 m stoppen, omdat de “auto” zo slingerde dat ik dacht dat de auto zou omvallen.

Ik ontmoette een kennis hier op Kreta die me 200 km volgde over landweggetjes in zijn Bimobil. Hij kon nauwelijks geloven hoe mijn Phoenix op de weg lag en vroeg wat ik had gedaan. Hij heeft nog nooit een camper gezien met zo’n stabiele wegligging – ik denk dat ik weer een klant heb gewonnen. Alleen het voelgedrag (rijden over kleine hobbels in de weg, bijv. drempels met een hoogte van ongeveer 1 cm) is veel moeilijker dan voorheen. Maar je moet de toegenomen demping ergens voelen.
Gerhard F. uit Rudersberg 

“Het is als dag en nacht”

“De dempers hebben me bereikt en zijn vandaag geïnstalleerd. Ik heb de eerste 100 km gereden en het is als dag en nacht. Het rijgedrag is veel beter, bijna sportief. Top!”
Axel G. uit Geretsried

“Ja, ik ben enthousiast.”

“Nu na vier weken op Duitse landwegen en snelwegen in de Harz, in de Eifel, in het Ruhrgebied, ten noorden van Hamburg en in Meck-Pom, kan ik zeggen dat de investering in getunede Marquart schokdempers op de vooras een zeer positief effect heeft gehad op de rijeigenschappen van onze Carver. Vooral de vele hobbels op de snelwegen worden gemakkelijk geabsorbeerd zonder verder schommelen of springen, zoals dat vroeger gebeurde met de oude originele Iveco schokdempers. Het overhellen in bochten en de gevoeligheid voor zijwind zijn merkbaar minder geworden.

Voor de terugreis koos ik een bekend stuk weg dat ik goed ken en dat veel hobbels en dwarsgeulen heeft. Voorheen, met de oude Iveco schokdempers, kon ik alleen kruipen met een snelheid tussen de 60 en 65 km/u en moest ik nog steeds remmen voor de grootste zichtbare hobbels, anders slingerde de carver totdat de vooras sprong, maar de luchtvering begaf het niet. Deze keer waagde ik het erop en reed ik altijd met een snelheid tussen 75 en 80 km/u en remde ik niet eens.

Gesprek met mijn vrouw: “Waarom rijd je zo hard, denk aan de elanden en rendieren, die lopen rond deze tijd van de nacht.”
Ik: “Nog een schokdempertest op deze slingerbaan, dan is het niet meer donker en hebben we onze “verplichte elanden” in Zweden al gezien.
Zij: “De nieuwe schokdempers zijn echt beter”
Ik: “Ja, ik ben er blij mee.”
Bedankt voor het goede advies en de service.“
Walter B. uit Selbu

“We zijn erg tevreden!”

“Ik wilde je bedanken voor het maken van een afspraak om de schokdempers te laten monteren. Nu we de schokdempers een paar weken hebben gebruikt, zijn we erg tevreden. Ze maken de auto veel stabieler en de rit is veel aangenamer. Hartelijk dank voor de uitstekende service.”
Ian H. uit Stratford upon Avon

Meer over dit voertuig

“Rijden in de bochten is weer leuk.”

“Afgelopen woensdag heeft de firma Raters de nieuwe schokdempers geplaatst. Binnen een uur waren ze vervangen. We waren zeer tevreden over de service, ik kan het alleen maar aanbevelen.
Met de nieuwe dempers is het een verschil als dag en nacht, helemaal top. Het maakt bochtenwerk weer leuk. Hartelijk dank voor het goede advies.”
Wolfgang K. uit Wellrod 

“Mijn conclusie: Geweldig!”

“De dempers zijn vorige week geïnstalleerd en ik heb nu de eerste ervaringen kunnen opdoen. Mijn conclusie: geweldig! Het sterke slingeren is verdwenen en de stabiliteit op de weg is een stuk beter. Dit was precies de juiste stap en jullie configuratie past uitstekend bij ons voertuig. Nogmaals dank voor het advies.”
Ralf S. uit Köln 

“Je kent je vak perfect!”

De vorige eigenaar van mijn camper, die pas 3 maanden oud is, heeft achteraf Marquart schokdempers laten monteren (begrijpelijk). Het Iveco (specialist??) bedrijf dat deze dempers monteerde had echter niet gecontroleerd of de door de eigenaar van het voertuig zelf aangeschafte onderdelen ook zouden passen. Door de afwijking in lengte ontstonden er problemen met de luchtvering, die voorkomen hadden kunnen worden als de maximale lengte van de dempers vóór de montage was gecontroleerd en vergeleken met de gemonteerde exemplaren. Hoewel dit probleem niet onder de verantwoordelijkheid van Marquart viel, hebben ze de dempers onmiddellijk vervangen door geschikte exemplaren, zonder “mitsen en maren” en zonder kosten. Dat is wat ik noem een perfecte klantenservice, beter dan dat wordt het niet!

Tijdelijk moesten de originele dempers worden gemonteerd, zodat ik het verschil zelf kon ervaren. Nog een compliment voor Marqart: Jullie kennen je vak perfect, want jullie dempers zijn een klasse apart. De constant goede beoordelingen van dit bedrijf zijn duidelijk geen fake! Dank aan het hele Marquart team en in het bijzonder aan de heer Wördemann!
Anton F. uit Goldbach