Berichten

“Ik kan deze schokdempers alleen maar aanbevelen.“

“Onze Hymer S740 op Sprinter W905 chassis slingerde enorm bij sterke zijwind. Zelfs wanneer de camper door een vrachtwagen werd ingehaald of over bruggen reed, was hij moeilijk onder controle te houden en in bochten helde het voertuig extreem ver over naar de zijkant. In veel forums werd een luchtvering aanbevolen, maar deze retrofit bracht niet het gewenste succes…
Na onderzoek op het net, kwam ik bij de firma Marquart. Zij hadden ook de overeenkomstige artikelen in voorraad. De prijs van 1200,00 € voor vier schokdempers klinkt veel, maar ik kan u vertellen dat er een wereld van verschil is tussen de conventionele originele schokdempers en de Marquart schokdempers. Je zit niet meer als op een hobbelpaard. Als je wordt ingehaald door een vrachtwagen, merk je alleen een lichte druk en dat is het. Zelfs bij sterke zijwind heb je volledige controle over de camper. …Voordat je veel geld uitgeeft aan luchtvering, kan ik deze schokdempers alleen maar aanraden aan iedere campervriend.”
Peter E. uit Potsdam

“De schokbrekers zijn gewoon super !!!“

“De schokdempers zijn gewoon super! De Sprinter camper rijdt nu bijna als een auto en misschien krijgt de vooras ook deze super dempers. De conversie zou eigenlijk in serieproductie moeten gaan. Ik was erg blij om de rekening te betalen. Bedankt voor de goede raad.”
Ralf K. uit Siegen

“Niet schommelen op golvend wegdek”.

“Na bijna 7.000 km (Lofoten, Noordkaap, Öland) wilde ik verslag uitbrengen van mijn ervaringen met de wiel-band-schokcombinatie: Korte versie: De combinatie is gewoon geweldig. Van het rijgevoel heb ik geen bestelwagen meer, maar eerder een grote personenwagen. … Er is helemaal geen slingeren op soms behoorlijk hobbelige wegen. Ik kon het verschil heel goed waarnemen met een Sprinter voor me. Die schommelde enorm en die van ons helemaal niet. De rechtuitstabiliteit is erg goed. Bij windkracht 8 van opzij, merk je natuurlijk het grote oppervlak van de auto. Maar de auto helt niet meer over in de wind, maar blijft netjes rechtop staan, zodat ik gemakkelijk met twee vingers stuurcorrecties kan maken. …”
Michael S. uit Hamburg

“De rit is veel veiliger”

“De rijeigenschappen van onze camper op basis van de MB 1117 zijn aanzienlijk veranderd. De rit is veel veiliger, soepeler en gelijkmatiger. Het onaangename kantelen en schommelen is verdwenen en ik kan erop vertrouwen dat de auto stabiel op de weg ligt. Ik kan alleen sterk aanraden de dempers te vervangen wanneer de auto wordt omgebouwd tot camper, omdat het zwaartepunt van de auto anders ligt en getunede dempers vereist zijn.”
Jiri Austerlitz, Praag

“We zijn blij met de Marquart dempers“

“We hebben nu meer dan 10.000 km door Rusland gereden met de nieuwe schokdempers en het is heerlijk, aangenaam om te rijden. Natuurlijk moet ik zelf de kuilen vermijden, maar daar, geen gestuiter. We zijn blij met de Marquart schokbrekers. Met vriendelijke groet.”
Armin W. uit Meilen

“De auto rijdt alsof hij aan een touwtje wordt getrokken“

“Kort na de installatie heb ik al 300 km gereden en een goede 70 km daarvan door het Odenwald over afgelegen landwegen – op en neer, bochtig en over deels slechte wegen. Ik zou nooit geloofd hebben dat de nieuwe schokdempers zo’n stabiliserend effect hebben. De auto rijdt alsof hij aan een touwtje getrokken wordt. Met de oude schokdempers zou het een stressvolle rit zijn geweest, omdat ik voor elke flauwe bocht mijn voet van het gaspedaal zou hebben moeten halen. Zo kon ik losjes en ontspannen doortrekken zonder te schommelen. Mijn 5t rijdt veel veiliger en stabieler door bochten en vertoont ook een uitzonderlijke rijstabiliteit, vooral in rotondes (oprijden, in de rotonde, verlaten). Het slingeren bij het rondlopen in de auto is ook veel minder geworden. Voor mij is de investering zeer de moeite waard geweest!”
Siegfried B. van Pfullendorf

“Het voertuig slingert niet meer en rijdt geweldig“

“Het voertuig slingert niet meer en rijdt geweldig. Heel erg bedankt!”
Jörg M. uit Castrop-Rauxel

“Een compleet nieuwe rij-ervaring”

Zeer bekwaam en zeer vriendelijk! Het werk wordt supergoed gedaan in een vriendelijke werkplaats. De rijervaring met onze op Sprinter gebaseerde PhoeniX 7200 is volledig nieuw en zeer aangenaam. Geen doorzakken meer, zeer goede wegligging. De omschakeling naar de schokdempers was de moeite waard!”
Eugen S. uit Hagen