Mercedes Sprinter Stoßdämpfer

versterkte schockdempers voor campers

Schommelen en slingeren in motorhomes? Rijbaanwisselingen als een avontuur?

Dit wijst erop dat de schokdempers van uw motorhome te zwak of zelfs defect zijn. Vertrouw op de versterkte schokdempers van Marquart en vind een doeltreffende remedie!

Campers zijn meestal gebaseerd op standaard lichte bedrijfsvoertuigen of op een gedegradeerd vrachtwagenchassis. Originele schokdempers van campers zijn vaak niet opgewassen tegen de verschillende eisen, omdat geen rekening wordt gehouden met het sterk veranderde gebruik:

  • een volledig gewijzigde hoogte en breedte van het voertuig
  • een lange overhang (gemeten van het midden van de achteras tot het uiteinde van het voertuig)
  • extra tanks (bewegende lading)
  • een motorbrug aan de achterzijde (veranderd zwaartepunt) of
  • een boot op het dak (hoger zwaartepunt)

Het niet aanpassen van de dempers aan deze veranderde eisen is nalatigheid.

Speciale uitdaging met het chassis van motorhomes:

Marquart biedt dempers op maat voor elke behoefte en elk type voertuig: Mercedes Sprinter, Fiat Ducato of Iveco Daily. De VW Crafter, Renault Master, Peugeot Boxer of Ford Transit. Sterkere en stevigere schokdempers voor de achteras, stevigere maar nog steeds op comfort gerichte schokdempers voor de vooras. Wij bieden ook veerpoten aan voor bijvoorbeeld de Ducato, Mercedes Sprinter, Peugeot Boxer en andere basisvoertuigen. Deze voorkomen het doordraaien op rotondes en bij het remmen en zijn vooral vereist voor voertuigen met nissen. Versterkte schokdempers voor campers van Marquart reageren veel sneller dan standaard schokdempers en voorkomen zo niet alleen hevig doorslaan, maar verminderen ook de tegengestelde beweging, het zogenaamde “highseas steamer” effect.

Schokdempers van Marquart Germany bieden u:

  • Verhoogde stabiliteit bij zijwind en bij het rijden over bruggen.
  • Betere handling bij storm en windvlagen
  • Stabiliteit op bochtige wegen, niet meer schommelen en duwen in bochten
  • Zeer goede rijstabiliteit op rotondes
  • Schommelen, stuiteren en sponzig sturen behoren tot het verleden.

Versterkte schokdempers voor campers: individuele oplossingen voor meer rijveiligheid

Wij krijgen vaak de vraag van camperbestuurders: “Wat kan ik doen om het rijgedrag van mijn camper te verbeteren? Wat zijn de voordelen van luchtvering in een camper?”

Een luchtvering is vooral zinvol wanneer het niveau van het voertuig moet worden verhoogd. Dit geldt vooral voor voertuigen met een lange achteroverbouw (midden van de achteras tot het uiteinde van het voertuig). Bijvoorbeeld als u vaak gebruik maakt van veerboten of op steile op- en afritten rijdt. Een luchtvering kan ook voordelig zijn als u gevoelig bent voor wind. Luchtvering werkt echter alleen verticaal.

De horizontale krachten (zijdelings slingeren en zwaaien en alle stamp- en schommelbewegingen) zijn echter van cruciaal belang voor het rijgedrag. Om het weggedrag van een voertuig aanzienlijk te verbeteren, zijn progressieve (snelwerkende) schokdempers de eerste keuze. Zodra de carrosserie uit de horizontale positie komt, moet zij op haar plaats worden gehouden door een sterke, maar fijn afgestelde rebound-demping. De compressiedemping van onze schokdempers maakt een snelle compressie mogelijk zonder de cabine te laten ‘doorzakken’. Welke ervaring u ook heeft met uw Bimobil of Carthago, Concorde, Wochner, Bürstner of een voertuig van een andere carrosseriebouwer: Marquart schokdempers met perfect op elkaar afgestemde rebound- en compressiefasen van de voor- en achteras houden het voertuig ook in hachelijke situaties veilig op de baan.

Wij voldoen graag aan uw wensen bij het vinden van de perfecte schokdemper voor uw eisen. Daartoe hebben wij uit onze voorraad oplossingen op maat waarmee u uw schokdempers kunt vervangen en rijveiligheid kunt winnen. Wij kunnen meestal geschikte schokdempers vinden, zelfs voor exotische merken en voertuigen. En we kunnen zelfs retrofit-oplossingen vinden voor klassieke auto’s die het vroeger zonder schokdempers moesten stellen. Zodat u het chassis van uw camper kunt optimaliseren. En indien nodig leveren wij u ook graag een extra luchtvering voor uw Sprinter, Ducato of welk ander basisvoertuig u ook rijdt.

Tevreden klanten: “Alsof ik een nieuwe camper had.”

Geen slingeren meer, baanveilig rijden en minder slijtage aan het chassis en de zenuwen. “Ik voel me alsof ik in een nieuwe auto rijd.” Dit is de conclusie van tevreden camper eigenaren die schokdempers van Marquart hebben geïnstalleerd. Ervaar een nieuwe dimensie in het rijgedrag van uw camper – stap over op versterkte schokdempers voor campers van Marquart! Stuur ons een aanvraag.

Tevreden klanten melden…

“Dat is een ongelooflijk effect. Ik heb een nieuwe auto.”

De conclusie van tevreden klanten die versterkte schokdempers van Marquart hebben geïnstalleerd. “Het voertuig is onherkenbaar.”
Lees en zie meer hier.

Ook u kunt genieten van een ontspannen en zelfverzekerde rit voor uw camper, bestelwagen, pick-up of zware bedrijfsvoertuig.
Stuur ons een aanvraag!


Marquart schokdempers voor campers


Ontspannen rijden, zelfs bij slechte wegomstandigheden
Niet tevreden? 3 weken retourgarantie!
Onmiddellijke levering mogelijk!

In het volgende zoekveld kunt u de originele onderdeelnummers (OE) van diverse merken uit de bedrijfswagensector invoeren. Voer ALLEEN het nummer in zonder speciale tekens en spaties.

Contact gegevens

Adresse
Marquart GmbH
Auf der Lage 19
49624 Löningen
Deutschland
Openingstijden
U kunt ons bereiken:
Van maandag tot vrijdag
van 8.00 tot 17.00 uur
Telefoon
Tel. +49 5432 30606
Fax +49 5432 30607
Email adres
Call Now Button