Dingen die u moet weten over versterkte schokdempers

Schokdempers vormen een belangrijk onderdeel van de rijveiligheid en worden in de bedrijfsvoertuigensector aan een grote verscheidenheid van belastingen blootgesteld. Vooral bij speciale voertuigen bereiken de standaard dempers bijna altijd snel hun belastingsgrens.
Dit beperkt hun bruikbaarheid en brengt de veiligheid in gevaar. Hier hebben wij wat nuttige informatie over versterkte schokdempers verzameld. Controleer de conditie van uw schokdempers regelmatig!

1

Voor een altijd comfortabele en veilige rit met uw bedrijfsvoertuig is het van essentieel belang om de conditie van de schokdempers ongeveer om de 20.000 kilometer te controleren. De eerste methode is een eenvoudige visuele inspectie: sporen van olie op de schokdemper zijn de eerste aanwijzing dat u de schokdemper moet laten vervangen.

2

Controleer ook de banden op ongelijkmatige slijtage. Een andere methode voor diagnose is het voertuig heen en weer te bewegen. Als u meer dan één slingerbeweging telt nadat de belasting is verwijderd, betekent dit dat de veerpoot of schokdemper defect is.

3

Vertrouw op professionals die de nodige metingen op een testbank zullen verrichten om een precieze diagnose te stellen. Zijn uw schokdempers te zwak, vaak defect of lekken ze? WIJ LOSSEN UW PROBLEEM OP! Met supersterke schokdempers van Marquart Duitsland. Informeer ons nu vrijblijvend!

Overstappen op marquart schokdempers betekent ook minder slijtage aan andere voertuigonderdelen

Risicominimalisering

Door de dagelijkse belasting krijgen schokdempers het na verloop van tijd zwaar te verduren. Omdat slijtage een geleidelijk proces is, verliezen ze geleidelijk hun functie. Versleten schokdempers kunnen net zo gevaarlijk zijn als defecte remmen. Neem geen risico’s en laat uw schokdempers regelmatig op hun goede werking controleren.

Kosten verminderen

Als wenselijk neveneffect verminderen versterkte schokdempers van Marquart ook de slijtage van andere
slijtage van andere chassisonderdelen. De besturing, de veren en last but not least de banden hebben een aanzienlijk langere levensduur dankzij onze dempers. Dit bespaart u reparatiekosten.

Call Now Button