• Stap 1: OE nummers

  Stap 1: Kunt u een OE-nummer (origineel reserveonderdeel) lezen op de geïnstalleerde schokdemper? In de meeste gevallen staat dit nummer op de beschermbuis of de mantelbuis. Indien dit nummer door roest of andere weersinvloeden onleesbaar is geworden, hebben wij de afmetingen van de schokdemper nodig.

 • Stap 2: Lengte van de demper

  Stap 2: We moeten de lengtes van de demper volledig samendrukken en volledig uit elkaar trekken. Neem de tijd om de dempers daadwerkelijk in de respectieve eindposities te brengen om onjuiste metingen te voorkomen. Voor “ogen” (struiken) meten we het lichaam van het midden van het “oog” tot het midden van het “oog” van de andere kant (zie foto hieronder). Voor ‘pins’ (stangdraden) meten we tot het einde van het schokdemperhuis (de ‘pin’ wordt NIET meegerekend in de meting voor het bepalen van de schokdemperlengte).

  Stap 2: Lengte van de demper

 • Stap 3: Bevestigingen

  Stap 3: Bevestigingsmethode en afmetingen:
  Diameter van de bus. Heb je geen remklauw? Geen probleem. Leg papier op de opening van de bus en ga er met een potlood overheen…meten (zie foto hieronder).
  Lengte van de bus: plaats de kop van de bus op de rand van de tafel, duw de pen erin, markeer met een potlood en meet dan… (zie foto hieronder).
  Lengte van de pen en de diameter (zie foto hieronder).

 • Stap 4: Speciale kenmerken

  Stap 4: Is uw voertuig een speciaal ontwerp (b.v. camper, tankwagen, ladderwagen) of stelt u speciale eisen aan uw chassis? Bijvoorbeeld, grote extra lading of veranderd zwaartepunt (grote tanks, motorfietsen vervoerd, een boot op het dak of andere)? Laat het ons weten en wij zullen graag aan deze eisen voldoen met dempers op maat. Om uw aanvraag zo snel mogelijk te kunnen behandelen, hebben wij het OE-nr. (origineel reserveonderdeel) nodig. U vindt het OE-nummer gestempeld op de behuizing of de beschermende buis van de schokdemper die momenteel in het voertuig is geïnstalleerd. Of geef ons het VIN (voertuigidentificatienummer, zie kentekenbewijs regel: E).
  Wij adviseren u graag in een vrijblijvend telefoongesprek. Of stuur ons een aanvraag.

  Stap 4: Speciale kenmerken

In het volgende zoekveld kunt u de originele onderdeelnummers (OE) van diverse merken uit de bedrijfswagensector invoeren. Voer ALLEEN het nummer in zonder speciale tekens en spaties.

Contact gegevens

Adresse
Marquart GmbH
Auf der Lage 19
49624 Löningen
Deutschland
Openingstijden
U kunt ons bereiken:
Van maandag tot vrijdag
van 8.00 tot 17.00 uur
Telefoon
Tel. +49 5432 30606
Fax +49 5432 30607
Email adres
Call Now Button