“Een lonende investering”

De firma Marquart werd me aangeraden door een vriend. Ik rijd in een camper met als basisvoertuig een Mercedes T2LN1 uit 96 (voorganger van de Vario) met een totaalgewicht van bijna 7 ton met een hoge opbouw. Daarom heb ik afgezien van de originele schokdempers en gekozen voor nieuwe, sterkere schokdempers: Gevoeligheid voor zijwind: reeds een personenauto die op de snelweg wordt ingehaald doet het voertuig veel wiebelen, zijwind, vooral vlagen natuurlijk ook. Schommelend: Onregelmatigheden op de weg, zoals kuilen en hobbels, veroorzaken onaangenaam schommelen, zelfs bij lage snelheden. Wanneer het motorhome stilstaat, doet elke beweging van het voertuig het slingeren, zodat u zou kunnen denken dat u op een boot zit.

De nieuwe schokdempers hebben in elk opzicht aan mijn verwachtingen voldaan. Ik ben opgewonden! Het rijden (en ook staan) met onze camper is aanzienlijk verbeterd wat betreft veiligheid en comfort. Een investering die de moeite waard is en die ik echt aan iedereen kan aanbevelen! Nikolas P. uit Großhansdorf

“Ik ben super gelukkig”

„Ich kenne mein FZ (Mercedes Vario) nun seit 15 Jahren – ein Schüttelbecher vom ersten Tag an!! Nun, mit Ihren Stossdämpfern ausgestattet, ist dies erst ein richtiger Mercedes!! Kein Schütteln-Wanken-Wippen mehr!! S U P E R!! Auch der Geradeauslauf ist mustergültig, ich musste vorher immer Links-rechts korrigieren. Bin fast 5 000 km gefahren, inkl. üblen Pisten in Argentinien. Ich bin super happy.”
Markus R. aus Kirchdorf

“Het is een compleet andere rij-ervaring”

“Het is een totaal andere rij-ervaring” schrijft de eigenaar van deze Mercedes 814 na het ombouwen naar versterkte schokdempers van Marquart.

“Een compleet succes, ik ben helemaal tevreden”

“Ik heb de dempers de afgelopen vier dagen getest en ik moet zeggen dat ik echt een groot verschil voel, het rollen is bijna verdwenen, het rijden op rotondes, in bochten en bij opritten van snelwegen gaat veel beter. Toch heb ik geen merkbaar verlies van comfort gemerkt. Zelfs mijn vrouw (passagier) heeft gemerkt dat het beter rijdt. Samengevat: een compleet succes, ik ben door en door tevreden.”
Roger R. uit Stalden

 

Meer over dit voertuig

Mercedes Vario politieauto

Versterkte schokdempers van Marquart verminderen het schommelen van deze voormalige Mercedes Vario politiewagen aanzienlijk.

Mercedes Benz Vario 609

Versterkte schokdempers van Marquart voorkomen dat het voertuig gaat schommelen zonder te remmen na het rijden over hobbels

Voor / na Mercedes 709D

Van hobbelpaard tot draagstoel: In stilstand verminderen de versterkte schokdempers van Marquart de schommelbewegingen aanzienlijk.

Testrit met versterkte Marquart schokdempers

Testrit met de originele schokdempers: Opvallend is de gewelddadige knik in de eerste bocht naar rechts. Kort daarna worden de rechterwielen van beide assen opgetild.

Testrit met versterkte Marquart schokdempers achteraf: In de eerste bocht naar rechts is er geen abrupte knik meer. En de wielen blijven op de grond.

“Onze Sprinter is niet meer hetzelfde voertuig“

“We komen net van de Mercedes dealer in Brest. Onze Sprinter is niet meer hetzelfde voertuig, niet meer slingeren, niet meer slingeren in de wind, verbeterde besturing en remmen. Installatiekosten Euro 259,92 €. Wij zijn zeer tevreden over de communicatie, de informatie en de stipte levering. Wij zijn zeer tevreden met het uitstekende eindresultaat. Dank u zeer.”
Jean Pierre C. van Lampaul-Guimiliau

“Een verschil als dag en nacht”

“Wat een verschil met de originelen, een absoluut positief verschil!!!! … Ik heb de laatste weken bijna 3000 km gereden op golvende, deels onverharde wegen, het is een verschil met de originele schokdempers als dag en nacht.”
Friedhelm M. uit Düsseldorf

Nu aanvragen!