“Ja, ik ben enthousiast.”

“Nu na vier weken op Duitse landwegen en snelwegen in de Harz, in de Eifel, in het Ruhrgebied, ten noorden van Hamburg en in Meck-Pom, kan ik zeggen dat de investering in getunede Marquart schokdempers op de vooras een zeer positief effect heeft gehad op de rijeigenschappen van onze Carver. Vooral de vele hobbels op de snelwegen worden gemakkelijk geabsorbeerd zonder verder schommelen of springen, zoals dat vroeger gebeurde met de oude originele Iveco schokdempers. Het overhellen in bochten en de gevoeligheid voor zijwind zijn merkbaar minder geworden.

Voor de terugreis koos ik een bekend stuk weg dat ik goed ken en dat veel hobbels en dwarsgeulen heeft. Voorheen, met de oude Iveco schokdempers, kon ik alleen kruipen met een snelheid tussen de 60 en 65 km/u en moest ik nog steeds remmen voor de grootste zichtbare hobbels, anders slingerde de carver totdat de vooras sprong, maar de luchtvering begaf het niet. Deze keer waagde ik het erop en reed ik altijd met een snelheid tussen 75 en 80 km/u en remde ik niet eens.

Gesprek met mijn vrouw: “Waarom rijd je zo hard, denk aan de elanden en rendieren, die lopen rond deze tijd van de nacht.”
Ik: “Nog een schokdempertest op deze slingerbaan, dan is het niet meer donker en hebben we onze “verplichte elanden” in Zweden al gezien.
Zij: “De nieuwe schokdempers zijn echt beter”
Ik: “Ja, ik ben er blij mee.”
Bedankt voor het goede advies en de service.“
Walter B. uit Selbu