“Het trauma kan nu afscheid nemen!”

“De verbouwing vandaag verliep vlekkeloos. Veel dank aan jou en het team voor de vlotte organisatie. Een speciaal woord van dank ook aan jullie ingenieurs, de auto rijdt nu zoals ik het wilde. Niet meer slingeren bij het in- en uitvoegen van vrachtwagens en veilig bochtenwerk. Het trauma kan nu gedag zeggen. Ik zal jullie zeker positief aanbevelen.“
Sven B. aus Halstenbek

Mercedes Sprinter versterkte schokdempers

“Het is een enorm verschil”

“Hartelijk dank voor het op zo’n korte termijn mogelijk maken van de montage van de schokdempers. Ook een dikke pluim voor Autohaus Raters en de zeer bekwame en vriendelijke monteur!

We zijn erg blij met de schokdempers en het “nieuwe” rijgedrag van onze Carver. Het is een enorm verschil en geeft ook meer veiligheid aan de bestuurder en passagier. Dus al met al kan ik jullie en jullie schokdempers van harte aanbevelen. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat voertuigen in deze prijsklasse niet standaard zijn uitgerust met hun schokdempers. De terugreis naar Estland zal ik nu veel relaxter ervaren dan de heenreis.”
Bernhard H. uit Euskirchen

Iveco Daily Schokdemper

“Ik ben helemaal tevreden!”

“Ik heb inmiddels 3500 km gereden met de dempers en ben helemaal tevreden (momenteel op Kreta). Niet alleen het schommelen over de vooras is verdwenen, maar ook het rolgedrag is ongelooflijk of verdwenen. Zelfs met wisselende bekrachtiging (links/rechts = gooien) op slechte wegen gaat het naar nul. Tot nu toe moest ik elke 10 m stoppen, omdat de “auto” zo slingerde dat ik dacht dat de auto zou omvallen.

Ik ontmoette een kennis hier op Kreta die me 200 km volgde over landweggetjes in zijn Bimobil. Hij kon nauwelijks geloven hoe mijn Phoenix op de weg lag en vroeg wat ik had gedaan. Hij heeft nog nooit een camper gezien met zo’n stabiele wegligging – ik denk dat ik weer een klant heb gewonnen. Alleen het voelgedrag (rijden over kleine hobbels in de weg, bijv. drempels met een hoogte van ongeveer 1 cm) is veel moeilijker dan voorheen. Maar je moet de toegenomen demping ergens voelen.
Gerhard F. uit Rudersberg 

“Niet te herkennen!“

“Na 7500 km door Zweden, Finland en Noorwegen hadden we een aantal bochten gehad waar we bang van werden. De camper duwde over de vooras, houtvrachtwagens konden sneller de bochten in met lading, wij moesten remmen, soms tot 50km/u.

Onze camper is een Knaus 700 I op basis van een Fiat Ducato, 4,4 t, Goldschmitt luchtvering, M11 veren op de vooras. Tijdens de reis ben ik gaan kijken wat er aan het chassis veranderd kon worden. OK, er zijn veel leveranciers – maar er is ook Marquart, reviews gelezen en gebeld, prima contact, met dank aan mevrouw Brundiers.

We hebben snel een afspraak gemaakt met een bedrijf waar Marquart al heel lang mee samenwerkt. Veel dank ook aan Baro, deskundigheid en knowhow werkte geweldig, het werk werd professioneel gedaan binnen een zeer korte tijd, BEDANKT daarvoor, ook voor de leenauto.

Nu was het terug naar huis – 350 km. De manier waarop mijn camper zich gedroeg op weg naar huis – onherkenbaar, op- en afritten op de snelweg, echt leuk, geen geduw over de vooras, windvlagen op de snelweg werden gecompenseerd door het voertuig, nauwelijks tegensturen. Na 7500km, die nog in mijn kont zat, nu deze rijervaring. SUPER, iemand, Mr.Marquart, heeft er goed over nagedacht en een geweldig resultaat neergezet. Nogmaals bedankt. En voor de lezers van mijn verslag, NEE, ik heb geen bonus ontvangen.

Nu hebben we ze ook – Marquart schokdempers!!!!!“
Harald B. uit Grebenau

“Het ligt heerlijk op de weg”

“Het rijgedrag van de Sprinter is nu aanzienlijk verbeterd. In het begin, toen ik tijdens de testrit op de passagiersstoel zat en over hobbelige landweggetjes reed, was ik “licht geschokt over mijn moed om voor een harder onderstel te gaan”. Inmiddels zijn de dempers tot rust gekomen en komen de schokdempers niet meer hard over. Aan de andere kant, we hebben de vragenlijst bij de bestelling ingevuld met betrekking tot de rijklare lading voor een heel jaar onderweg, nu reisde ik alleen en met een fractie van de uitrusting (geen passagier en haar kleren, watertank leeg, slechts één fiets bij me, geen voedseldozen enz.) Op de A81 tussen Würzburg en Heilbronn, die een zeer slecht wegdek heeft (betonplaten met grote schouders, rechterrijstrook met vrachtwagenschade), kon ik nu eigenlijk best goed rijden zonder dat alles in de kasten rondvloog. De rolneiging op stoepranden, onverharde wegen enz. is aanzienlijk verbeterd. Mijn vrouw merkte bij het instappen door de schuifdeur dat de auto nu bijna niet meer beweegt. Bij snel bochtenwerk op landweggetjes zit hij prachtig op de weg.”
Marc uit Konstanz 

“Het is als dag en nacht”

“De dempers hebben me bereikt en zijn vandaag geïnstalleerd. Ik heb de eerste 100 km gereden en het is als dag en nacht. Het rijgedrag is veel beter, bijna sportief. Top!”
Axel G. uit Geretsried

“Ja, ik ben enthousiast.”

“Nu na vier weken op Duitse landwegen en snelwegen in de Harz, in de Eifel, in het Ruhrgebied, ten noorden van Hamburg en in Meck-Pom, kan ik zeggen dat de investering in getunede Marquart schokdempers op de vooras een zeer positief effect heeft gehad op de rijeigenschappen van onze Carver. Vooral de vele hobbels op de snelwegen worden gemakkelijk geabsorbeerd zonder verder schommelen of springen, zoals dat vroeger gebeurde met de oude originele Iveco schokdempers. Het overhellen in bochten en de gevoeligheid voor zijwind zijn merkbaar minder geworden.

Voor de terugreis koos ik een bekend stuk weg dat ik goed ken en dat veel hobbels en dwarsgeulen heeft. Voorheen, met de oude Iveco schokdempers, kon ik alleen kruipen met een snelheid tussen de 60 en 65 km/u en moest ik nog steeds remmen voor de grootste zichtbare hobbels, anders slingerde de carver totdat de vooras sprong, maar de luchtvering begaf het niet. Deze keer waagde ik het erop en reed ik altijd met een snelheid tussen 75 en 80 km/u en remde ik niet eens.

Gesprek met mijn vrouw: “Waarom rijd je zo hard, denk aan de elanden en rendieren, die lopen rond deze tijd van de nacht.”
Ik: “Nog een schokdempertest op deze slingerbaan, dan is het niet meer donker en hebben we onze “verplichte elanden” in Zweden al gezien.
Zij: “De nieuwe schokdempers zijn echt beter”
Ik: “Ja, ik ben er blij mee.”
Bedankt voor het goede advies en de service.“
Walter B. uit Selbu

“Het nieuwe rijgedrag is top”

“We willen jullie graag een korte feedback geven van onze installatieafspraak bij Autohaus Raters vandaag. Alles werkte veel sneller dan gepland en de nieuwe wegligging is top. Hartelijk dank ook voor de keuze van de schokdempers. Met vriendelijke groet”
Familie S. uit Lübbecke

“We zijn erg tevreden!”

“Ik wilde je bedanken voor het maken van een afspraak om de schokdempers te laten monteren. Nu we de schokdempers een paar weken hebben gebruikt, zijn we erg tevreden. Ze maken de auto veel stabieler en de rit is veel aangenamer. Hartelijk dank voor de uitstekende service.”
Ian H. uit Stratford upon Avon

Meer over dit voertuig

“Rijden in de bochten is weer leuk.”

“Afgelopen woensdag heeft de firma Raters de nieuwe schokdempers geplaatst. Binnen een uur waren ze vervangen. We waren zeer tevreden over de service, ik kan het alleen maar aanbevelen.
Met de nieuwe dempers is het een verschil als dag en nacht, helemaal top. Het maakt bochtenwerk weer leuk. Hartelijk dank voor het goede advies.”
Wolfgang K. uit Wellrod 

Nu aanvragen!